Wednesday, 28 December 2011

Apabila sedang marah

Marah ni macam penyakit kan? ke memang penyakit? tapi yang pasti, marah memang menyakitkan.

Semalam i dah marah2 pasal parking spaces untuk ofis i dah diambil staf lain. banyak kali kena..hingga buat i terpaksa selamba je blok keter-keter sesapa yang parked kat designated parking spaces tu. Ada orang tidak menghormati hak orang lain..itu fikiran i. Ikut hati yang sakit, nak aje i biarkan keter i blok keter-keter yang ada kat designated spaces tu..tanpa meninggalkan nombor untuk dihubungi. Lama i berfikir, akhirnya..i mengikut fikiran yang kurang jahat, dan tinggalkan nombor telefon i kat cermin keter.

Sesampai di workstation i, terus karang friendly email kepada users blok bangunan tempat keter i yang tengah parked cun kat belakang keter-keter tuanpunya yang 'tak reti membaca signage designated spaces for....'. huhuhu...setakat hari ini, tak tahu la berapa orang users terbaca friendly email i tu...dalam email i tu kan, i siap pelawa sesape yang berkenaan supaya 'come and join our office if you feel you deserve the parking spaces..'. Sounds good , eh?

Paragraf kedua tu, hasil perlakuan orang sedang marah...

Kita selalu terlupa kan apabila hak kita diambil orang, samakah perasaan apabila kita mengambil hak orang lain?

Fikir2kan la sama2...peringatan buat Rozzana juga yang kadang2 hilang cool and melenting..aduhhh...

1 comment:

  1. peringatan tuk sy jugak yg sll hilang cool....

    ReplyDelete